UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нові рецепти: Вчені розробляють борошно з комах

У німецькому технологічному інституті Карлсруе розробляють борошно з комах, яку можна буде використовувати для виготовлення хліба і випічки
 

Нові рецепти: Вчені розробляють борошно…

Вчені виходять із прогнозів Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, згідно з якими потреба людства в тваринних білках до 2050 року подвоїться, і навіть використання вільних зараз площ не зможе її покрити, йдеться на сайті "Аграрії разом", пише Depo.Закарпаття. Отже, необхідно вишукувати Альтернативні джерела протеїнів, і німецькі дослідники впевнені, що таким можуть стати багаті білком личинки великого мучного хрущака, відомі також як борошняні черв'яки.

"Борошняні черв'яки мають перевагу перед яловичиною - вони виробляють майже в два рази менше CO2, ніж корови, і таким чином менше шкодять навколишньому середовищу", — говорить один учасників дослідницької групи доктор Азат Емім.

Оскільки цілих комах європейські споживачі їсти поки відмовляються, доктор Емім і його колеги пропонують перемелювати черв'яків в борошно і використовувати її, наприклад, в якості добавки в хліб. Вчені вже провели попереднє дослідження і з'ясували, що в такому вигляді продукти з комахів  не викликають у людей сильного відторгнення і цілком можуть користуватися попитом на ринку.

"Пшеничне борошно з додаванням комах може збагатити цей основний продукт харчування протеїном і таким чином заповнити дефіцит білків з інших джерел", — упевнений доктор Емім.

Для переробки черв'яків в борошно вчені пропонують використовувати для цього екструзію-технологія, яку застосовують, наприклад, при виготовлення макаронів. З комах спочатку пропонується готувати однорідну масу з додаванням води, яка потім формується, пресується, сушиться і після цього перемелюється.

Але щоб продукт користувався попитом, він повинен за своїми смаковими і кулінарними якостями, а також текстурі і смаку мало відрізнятися від справжньої борошна. Тому дослідники зараз зайняті активним вивченням різних фізичних властивостей "комахо" борошна, щоб довести його  до прийнятного для споживача рівня. Крім того, вони хочуть домогтися високого ступеня очищення продукту від мікрофлори і хорошою його засвоюваністю людським організмом.

У найближчій перспективі передбачається також організувати практичне дослідження в масштабах пекарні, вивчивши, як борошно з комах впливає на форму, зовнішній вигляд і текстуру випічки, а також провести на добровольцях дегустаційне опитування. Вчені впевнені, що пропонований ними продукт і технологія його переробки здатні відкрити абсолютно нові перспективи в пекарній справі.

Нагадаємо, науковці розповіли про користь вживання нецензурних слів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"