Де "найстрашніше" місце в наших будинках: Думка експертів

На думку американського вченого, найбільш "моторошним місцем" в наших будинках є кухонна раковина

Про це повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на cikavosti.

Більшість господинь з майже маніакальною ретельністю чистять туалети в своїх будинках зі страху "підхопити" мікробів. Однак зовсім не "порцеляновий трон" є розсадником небезпечних мікроорганізмів у житлі. На думку американського вченого, найбільш "моторошним місцем" в наших будинках є… кухонна раковина

Професор-мікробіолог Чарльз Герб з Аризонського університету стверджує, що саме кухонна раковина є головним розсадником хвороботворних бактерій. "Саме тому ваша собака іноді п’є воду з унітаза — вона набагато розумніший за вас", — заявляє Герб, якого колеги нерідко називають "Містер Мікроб" за його пристрасть тестувати на наявність бактерій будь-які доступні поверхні. На кухні розморожують продукти, а на обробній дошці ми потім ріжемо м’ясо або курку, які можуть поширювати сальмонелу або кишкову паличку. І м’ясо, і курку господині завжди розморожують або миють в раковині просто в проточній воді. І це робить кухонну раковину "резервуаром для неприємних бактерій".

Тому професор рекомендує частіше чистити обробні дошки, раковини, ручки мікрохвильовки і полиці холодильника за допомогою дезінфікуючих засобів. Крім того, необхідно частіше міняти кухонні рушники і губки для миття посуду — на них теж накопичуються хвороботворні мікроорганізми.

Нагадаємо, що експерти кажуть, що кава може стати розкішшю через зміни клімату.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття