Найбільше закарпатці труяться алкоголем та грибами

У кількох районах області не найкращої якості вода може стати причиною захворюваності на гепатит А

Таку інформацію оприлюднили вчора в Ужгороді лікарі під час зустрічі з журналістами, на якій йшлося про безпеку харчування. Загалом, як зазначалося, Закарпаття має досить непогану статистику в плані безпеки продуктів харчування. З 2009 рку у нас не було зареєстровано жодного випадку масового отруєння. Однак кількість постраждалих від отруєнь все ж трохи зросла: 490 у 2014 році проти 470 у 2013-му, пише Закарпаття depo.ua.

Найбільше ж на Закарпатті труяться неякісним алкоголем. Саме зловживання змішаним з водою у різних пропорціях етиловим спиртом стає й причиною багатьох смертей. 62% від усіх смертей, спричинених отруєннями, припадають саме на алгольне отруєння.

Також медики занепокоєні зростанням випадків отруєнь, спричинених споживанням лісових грибів. Минулого року таких зафіксували 25, при чому у 17 випадках організм людей не переніс споживання глив, які раніше вважалися цілком безпечними.

Варто, за словами лікарів, звернути увагу і на воду, адже у Міжгірському, Ужгородському, Воловецькому та Хустському районах вона не найкращої якості та може стати причиною захворюваності на гепатит А.