UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Науковці назвали крупу, від якої розвивається діабет

Виявилося, що люди, які часто вживають білий рис, більш схильні до діабету

Науковці назвали крупу, від якої розвива…

Діабет другого типу часто пов’язаний з малорухливим способом життя, надмірною вагою і неправильною дієтою. За даними Національної служби охорони Здоров’я Англії, діабет другого типу можна запобігти, скоротивши вживання в їжу фруктів, овочів і деяких продуктів, що містять крохмаль – наприклад, макаронів. Кількість цукру, жиру і солі також має бути мінімальним, пише Depo.Закарпаття із посиланням на Express.

Нове дослідження показало, що ризик розвитку цього захворювання пов’язаний з регулярним вживанням одного популярного в Південній Азії злаку – білого рису, пише. Дослідження тривало 10 років, в ньому встигли взяти участь понад 1,3 млн осіб з 21 країни. За час дослідження діабет розвинувся у 6129 спостережуваних.

Учасників просили записувати, скільки білого рису вони з’їдають. З’ясувалося, що діабет другого типу переважав у жителів Південної Азії, які вживають багато білого рису – в середньому, 630 г. в день, тоді як в Сінгапурі, де цей злак не такий популярний, кількість хворих було мінімальним. В середньому ж учасники дослідження вживали 128 г білого рису на добу.

На підставі цих даних вчені рекомендують скоротити споживання білого рису і замінити його іншими злаками і бобовими. До того ж, замість рису можна їсти більше червоного м’яса, клітковини і молочних продуктів.

Нагадаємо, що корисно пити вранці - чай чи каву.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme