ТОП-5 коктейлів, які зі смаком зігріють і покращать настрій у будь-які холоди

Листопад – час довгих вечорів, смачних гарячих страв і не менш смачних і "гарячих" напоїв
 

ТОП-5 коктейлів, які зі смаком зігріють…

В останній передзимовий місяць навіть найзатятіші "морозостійкі" люди починають утеплятися, а смакові уподобання змінюються у бік чогось гарячого і запашного. Це стосується і одного з методів релаксу – алкогольних напоїв. Коктейлі з льодом, пиво і легкі охолоджені напої – атрибути спеки і теплої погоди, а холодні осінні вечори "вимагають" свої напої. У багатьох вже є свої перевірені рецепти глінтвейну, чи пуншу. Та гарячих смачних "трунків" – безліч.

Depo.Закарпаття підібарло кілька "осінньо-зимових" напоїв, які можна приготувати самому для затишних домашніх посиденьок.

Скандинавський Глег (швед. Glögg)

Хороша заміна класичного глінтвейну. Перші згадки про гаряче вино в Скандинавії датуються XVI століттям. Протягом тривалого часу напій еволюціонував, у ХІХ столітті почали додавати цукор, який став доступним, цитрусову цедру, кардамон, корицю, імбир. Також для додаткової міцності почали додавати до вина невелику кількість горілки або мадери. У XX столітті почали додавати мигдаль та родзинки. 

Склад:

700 мл червоного сухого вина;

100 г коричневого або білого цукру;

60 г родзинок;

2 палички кориці;

Спеції – можна додати за наявністю трішки гвоздики, кардамону, подрібненого імбиру.

цедра одного апельсина;

50 г очищеного товченого мигдалю;

50-100 мл горілки / мадери /коньяку

Спосіб приготування:

1. Червоне вино вилити у каструлю, поставити на вогонь, додати до вина спеції – корицю, кардамон, імбир, гвоздику, сухофрукти – родзинки, цедру апельсина та мигдаль.

2. Довести на вогні до 70 °C. Додати цукор, добре перемішати

3. Залишити на 30 хвилин, щоб все настоялось.

4. Перед подачею – ще раз розігріти, додати порцію алкоголю – 50-100 мл горілки / мадери /коньяку.

Ег-ног - молочно-яєчний коктейль з додаванням спецій, який дуже популярний на Різдво в Європі та США. Цей напій буває безалкогольний і алкогольний. У США алкогольний ег-ног вважається традиційним різдвяним напоєм, його готують з додаванням рому, віскі чи бренді. 

Склад:

6 великих яєць;

3/4 чашки цукру;

1,5 чашки бренді (віскі);

1,5 чашки рома;

4 чашки молока;

4 чашки вершків;

1,5 чашки цукрової пудри;

мускатний горіх тертий;

ванільний екстракт;

паличка кориці;

Спосіб приготування:

1. Відділити білки яєць від жовтків.

2. Жовтки збити до білої маси, поступово додаючи цукор.

3. Продовжуючи збивати, повільно додати бренді і ром, а потім молоко і половину вершків.

4. Збити яєчні білки в круту піну і додай в готову суміш.

5. Збити вершки і цукрову пудру до загустіння.

6. Перед подачею посипати мускатним горіхом і додати паличку кориці.

Гарячий ром з маслом – міцний вершковий духмяний, солений і солодкий коктейль на основі рому

Склад:

Вершкове масло – 1,5 чайна ложки;

Гвоздика – 3 шт.;

Кориця – дрібка;

Цукор коричневий – 1,5 ложечки;

Окріп - 60-90 мл;

Ром зі спеціями - 60 мл;

Маленька щіпка меленого мускатного горіха для прикраси;

Як приготувати:

1. Додати спеції, цукор і масло в склянку.

2. Налити трохи окропу.

3. Перемішати, поки масло не розчиниться.

4. Долити ще окропу і налити ром.

5. Перемішати, посипати дрібкою мускатного горіха.

Грог – це спиртний напій міцністю 15-20%, виготовлений шляхом змішування рому з водою і цукром в певних пропорціях. У деяких варіаціях може додаватися лимонний сік і спеції (гвоздика, імбир, кориця, м’ята). Грог подається в гарячому вигляді і має зігріваючий ефект.

Склад:

темний ром – 200 мл;

кип’ячена вода – 400 мл;

лимон – 2 шт.;

цукор – 4 чайні ложки.

Приготування:

1. Налити в каструлю воду і довести її до кипіння.

2. Вичавити сік з двох лимонів.

3. Зменшити вогонь і тонкою цівкою влити у воду ром, потім додати лимонний сік і цукор.

4. Варити грог ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукру, помішуючи його кухонною лопаткою.

5. Зняти з плити і розлити в келихи.

Кава по-ірландськи

Irish Coffee – це алкогольний кавовий напій з вершками родом з Ірландії. За традиційним рецептом його готують з додаванням ірландського віскі, трохи пізніше з’явився злегка видозмінений спосіб приготування з "Baileys". Готовий напій розливають у товстостінні спеціальні келихи.

Інгредієнти:

кава – 1 ст.;

цукор – 2 ч. л.;

вершки – 50 мл;

віскі – 40 мл

Спосіб приготування:

1. Налити в келих дуже гарячу воду, щоб добре прогрівся. Це обов’язковий етап приготування, посуд має бути теплим.

2. Зварити склянку подвійного еспрессо.

3. Налити в окрему чашку, додати 20 г цукру, розмішати до повного розчинення, влити віскі.

4. Взяти підігрітий келих, витерти паперовим рушником, наповнити сумішшю з чашки.

5. Залишилося злегка збити свіжі вершки, перевернути ложку, обережно налити по ній вершки, щоб в результаті вийшло два шари.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"