Сезон холодів: ТОП-5 коктейлів, які зі смаком зігріють і покращать настрій
Починається сезон довгих вечорів, смачних гарячих страв і не менш смачних і "гарячих" напоїв
- Закарпаття
-
27 грудня 2019 18:05
Настав час, коли навіть найзатятіші "морозостійкі" люди починають утеплятися, а смакові уподобання змінюються у бік чогось гарячого і запашного. Це стосується і одного з методів релаксу – алкогольних напоїв. Коктейлі з льодом, пиво і легкі охолоджені напої – атрибути спеки і теплої погоди, а холодні вечори "вимагають" свої напої. У багатьох вже є свої перевірені рецепти глінтвейну, чи пуншу. Та гарячих смачних "трунків" – безліч.
Depo.Закарпаття підібарло кілька "зимових" напоїв, які можна приготувати самому для затишних домашніх посиденьок.
Скандинавський Глег (швед. Glögg)
Хороша заміна класичного глінтвейну. Перші згадки про гаряче вино в Скандинавії датуються XVI століттям. Протягом тривалого часу напій еволюціонував, у ХІХ столітті почали додавати цукор, який став доступним, цитрусову цедру, кардамон, корицю, імбир. Також для додаткової міцності почали додавати до вина невелику кількість горілки або мадери. У XX столітті почали додавати мигдаль та родзинки.
Склад:
700 мл червоного сухого вина;
100 г коричневого або білого цукру;
60 г родзинок;
2 палички кориці;
Спеції – можна додати за наявністю трішки гвоздики, кардамону, подрібненого імбиру.
цедра одного апельсина;
50 г очищеного товченого мигдалю;
50-100 мл горілки / мадери /коньяку
Спосіб приготування:
1. Червоне вино вилити у каструлю, поставити на вогонь, додати до вина спеції – корицю, кардамон, імбир, гвоздику, сухофрукти – родзинки, цедру апельсина та мигдаль.
2. Довести на вогні до 70 °C. Додати цукор, добре перемішати
3. Залишити на 30 хвилин, щоб все настоялось.
4. Перед подачею – ще раз розігріти, додати порцію алкоголю – 50-100 мл горілки / мадери /коньяку.
Ег-ног - молочно-яєчний коктейль з додаванням спецій, який дуже популярний на Різдво в Європі та США. Цей напій буває безалкогольний і алкогольний. У США алкогольний ег-ног вважається традиційним різдвяним напоєм, його готують з додаванням рому, віскі чи бренді.
Склад:
6 великих яєць;
3/4 чашки цукру;
1,5 чашки бренді (віскі);
1,5 чашки рома;
4 чашки молока;
4 чашки вершків;
1,5 чашки цукрової пудри;
мускатний горіх тертий;
ванільний екстракт;
паличка кориці;
Спосіб приготування:
1. Відділити білки яєць від жовтків.
2. Жовтки збити до білої маси, поступово додаючи цукор.
3. Продовжуючи збивати, повільно додати бренді і ром, а потім молоко і половину вершків.
4. Збити яєчні білки в круту піну і додай в готову суміш.
5. Збити вершки і цукрову пудру до загустіння.
6. Перед подачею посипати мускатним горіхом і додати паличку кориці.
Гарячий ром з маслом – міцний вершковий духмяний, солений і солодкий коктейль на основі рому
Склад:
Вершкове масло – 1,5 чайна ложки;
Гвоздика – 3 шт.;
Кориця – дрібка;
Цукор коричневий – 1,5 ложечки;
Окріп - 60-90 мл;
Ром зі спеціями - 60 мл;
Маленька щіпка меленого мускатного горіха для прикраси;
Як приготувати:
1. Додати спеції, цукор і масло в склянку.
2. Налити трохи окропу.
3. Перемішати, поки масло не розчиниться.
4. Долити ще окропу і налити ром.
5. Перемішати, посипати дрібкою мускатного горіха.
Грог – це спиртний напій міцністю 15-20%, виготовлений шляхом змішування рому з водою і цукром в певних пропорціях. У деяких варіаціях може додаватися лимонний сік і спеції (гвоздика, імбир, кориця, м’ята). Грог подається в гарячому вигляді і має зігріваючий ефект.
Склад:
темний ром – 200 мл;
кип’ячена вода – 400 мл;
лимон – 2 шт.;
цукор – 4 чайні ложки.
Приготування:
1. Налити в каструлю воду і довести її до кипіння.
2. Вичавити сік з двох лимонів.
3. Зменшити вогонь і тонкою цівкою влити у воду ром, потім додати лимонний сік і цукор.
4. Варити грог ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукру, помішуючи його кухонною лопаткою.
5. Зняти з плити і розлити в келихи.
Кава по-ірландськи
Irish Coffee – це алкогольний кавовий напій з вершками родом з Ірландії. За традиційним рецептом його готують з додаванням ірландського віскі, трохи пізніше з’явився злегка видозмінений спосіб приготування з "Baileys". Готовий напій розливають у товстостінні спеціальні келихи.
Інгредієнти:
кава – 1 ст.;
цукор – 2 ч. л.;
вершки – 50 мл;
віскі – 40 мл
Спосіб приготування:
1. Налити в келих дуже гарячу воду, щоб добре прогрівся. Це обов’язковий етап приготування, посуд має бути теплим.
2. Зварити склянку подвійного еспрессо.
3. Налити в окрему чашку, додати 20 г цукру, розмішати до повного розчинення, влити віскі.
4. Взяти підігрітий келих, витерти паперовим рушником, наповнити сумішшю з чашки.
5. Залишилося злегка збити свіжі вершки, перевернути ложку, обережно налити по ній вершки, щоб в результаті вийшло два шари.
Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 22:44Підлітки намагалися переправити чотирьох ухилянтів через Тису на гумових човнах
- 22:12 Зима повертається: В Україну йдуть заморозки
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 20:21Троє наркоторговців із Закарпаття організували "бізнес" зі щомісячним доходом у 13,5 млн грн (ВІДЕО) Відео
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 12:58Житель Закарпаття вбив 23-річну дівчину з Київщини
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 20:00На Закарпатті готуються до спорудження євроколії: які міста вона з'єднає ФОТО
- 18:43 В "Укренерго" закликали українців зменшити споживання електроенергії
- 22:02 В Україні зараз найгірший показник народжуваності за останні 300 років
- 21:21Підроблений акциз: На Закарпатті у ділків вилучили зі складів електронні цигарти й подібні пристрої для палінни ФОТО
- 21:58Тарифи на світло: в Міненерго не виключили підвищення цін
- 23:15Клірик на Закарпатті закликав парафіян уникати мобілізації та поширював фейки
- 12:58З початку року в Дії зареєструвалася рекордна кількість ФОПів
- 22:02Через шквальний вітер в Україні залишилися без світла близько 300 населених пунктів
- 18:52 Зеленський погодив створення е-кабінету військовозобов'язаних
- 18:36 Президент підписав закон про зменшення мобілізаційного віку
- 23:35На Закарпатті планують побудувати річковий порт із мультимодальним терміналом
- 20:59Нацполіція знешкодила масштабний наркотрафік: Спецоперація відбувалася у 19 областях, затримали 26 наркодилерів ФОТО