UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Наcтрій п’ятниці: Скільки і як можна зберігати відкорковане вино

Відкрите вино може стояти протягом деякого часу, але за певних умов
 

Наcтрій п’ятниці: Скільки і як можна збе…

Досить часто після якогось сімейного заходу залишається недопита пляшка вина, яку шкода викинути. Таке вино можна зберігати за певних умов, пише Depo.Закарпаття з посиланням на 24 канал.

Основна цінність ігристого вина – смак і аромат, однак для утримання вуглекислого газу всередині варто придбати спеціальний корок. Зберігати пляшку потрібно в холодильнику. Ігристі вина для збереження ароматики і СО2 завжди краще випивати у день відкорковування. 

Після відкоркування білого вина воно може змінювати свої властивості – ставати не таким свіжим і дещо іншого кольору. Важливо, що всі вина оксидуються по-різному – деякі стають красивішими, інші – навпаки. Більш дорогі вина досить довго зберігаються, не змінюючи своїх властивостей.

Непогано поводяться після відкриття червоні вина. Вони кілька днів можуть стояти у холодильнику, не змінюючи властивостей.

Десертні вина зберігаються у холодильнику від декількох днів до двох тижнів без втрати смаку і аромату. Сухі білі вина – краще не зберігати більше доби. Червоні вина – можна зберігати 3 холодильнику кілька днів.

Якщо в пляшці залишився один келих, термін зберігання знижується, адже повітря заповнює обсяг тари і окислення відбувається досить швидко.

Також є вина, які краще розкриваються через кілька годин після відкриття (це стосується червоних вин і витриманих білих).

Для того щоб продовжити життя вина, його можна перелити в іншу тару меншого обсягу. Коли рівень досягне верхньої частини шийки, пляшку потрібно закупорити корком і поставити в холодильник. Таке вино може простояти до тижня. Якщо ж налити пару келихів і знову зберігати у тій самій пляшці, вино витримає близько двох днів і почне псуватися. Для продовження терміну можна скористатися вакуумним корком – це дозволить зберегти його ще на 2-3 дні. Вина зберігаються винятково у холодильнику, а не на полицях – при знижених температурах швидкість хімічних реакцій менша, а значить і окислюються вони повільніше. У ресторанах відкорковані вина зберігаються протягом доби (деякі – два-три дні).

Нагадаємо, сільки чашок кави можна пити на день.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"