UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Закарпатті зібрали перший врожай равликової ікри (ФОТО)

До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи

На Закарпатті зібрали перший врожай равл…

Перший врожай равликової ікри зібрали на першій равликовій фермі Закарпаття у Нижньому Селищі, що на Хустщині, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Mukachevo.net".

"Ікра равликів, яку іноді називають перлами Афродіти, — це вид ікри, що складається зі свіжих або оброблених яєць сухопутних равликів. Роздрібна вартість ікри равликів була у 2017 понад 150 євро за 50-грамову баночку", – розповів туризмознавець Федір Шандор.

За його словами, смак ікри схожий із запеченою спаржею або запеченими грибами. Відзначається наявність "деревних нот", з вираженим "землистим ароматом". Так само відзначається схожість за смаковими якостями з чорною ікрою. До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи.

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті організували перегони равликів.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme