На Закарпатті зібрали перший врожай равликової ікри (ФОТО)

До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи

Перший врожай равликової ікри зібрали на першій равликовій фермі Закарпаття у Нижньому Селищі, що на Хустщині, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Mukachevo.net".

"Ікра равликів, яку іноді називають перлами Афродіти, — це вид ікри, що складається зі свіжих або оброблених яєць сухопутних равликів. Роздрібна вартість ікри равликів була у 2017 понад 150 євро за 50-грамову баночку", – розповів туризмознавець Федір Шандор.

За його словами, смак ікри схожий із запеченою спаржею або запеченими грибами. Відзначається наявність "деревних нот", з вираженим "землистим ароматом". Так само відзначається схожість за смаковими якостями з чорною ікрою. До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи.

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті організували перегони равликів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття