UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гурка, бограч і вино: Чого очікувати від "кривавого" фестивалю гентешів (ПРОГРАМА)

Гентеші із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку

Гурка, бограч і вино: Чого очікувати від…

Традиційний фестиваль угорських різників-гентешів у закарпатській Гечі відбудеться 27 січня, пише Depo.Закарпаття.

За інформацією організаторів, гентеші (саме так називають угорською різників свиней) запрошують всіх долучитися до приготування та вживання страв зі свинини (уг. "діснотор"). М'ясники із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, паленкою та закускою.

Після обробки м'яса десятки смачних апетитних страв команди варитимуть смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні. Кулінари протягом дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.

Переможців визначать у категоріях: "Найкраща гурка", "Найкраща капуста з м'ясом", "Найкраща ковбаса". Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю. На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.

Програма фестивалю:

7:00 - збір та підготовка команд

7:00 - 14:00 - Приготування національних угорських страв зі свинини

7:00 - 18:00 - Продаж та купівля страв зі свинини, демонстрація копчення ковбаси та реалізація свіжої продукції

8:00 - 17:00 - Дегустація вин, місцевих виробників

13:00 - Офіційне відкриття свята різників

14:00 - 17:00 - Культурно-розважальна програма

17:00 - Нагородження переможців свята різників

Майстри з України та країн ЄС продемонструють кращі традиції кулінарії.

Нагадаємо, як Закарпаття "фестивалитиме" у січні.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme