На Закарпатті у "столиці паприки" розпочався сезон збору урожаю

Село Велика Добронь – серце червоної паприки. Перець тут вирощують майже у кожному домі

На Закарпатті у "столиці паприки" розпоч…

На Закарпатті розпочався сезон збору і заготівлі паприки, йдеться у сюжеті "УжІнформ", пише Depo.Закарпаття.

Саджати паприку починають вкінці травня, збирають урожай у вересні. Далі його нанизують на спеціальну нитку (по 150 перців на кожну) і кладуть просушувати на сонце. Важливо, аби на такій нитці не було жодного поганого перцю.

Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах. Після солі це найпопулярніша гастрономічна приправа. Із свого городу подружжя Габор цьогоріч планує заготувати 250 кілограмів уже меленої паприки. Далі будуть її продавати і роздавати друзям.

Через епідемію коронавірусу продати паприку стало складніше і вона значно впала в ціні. Якщо раніше за кілограм можна було виручити 150 гривень, то тепер готові віддати і за 70.

Нагадаємо, на Закарпатті найближчими днями буде пожежонебезпечно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"