На Закарпатті популяризують угорську кухню, годуючи майже задарма

Знижки на угорські страви можуть сягати до 70 відсотків

На Закарпатті триває Тиждень угорських страв, йдеться у сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття. У цей період ресторани, де представлена угорська кухня, пропонують своїм відвідувачам скуштувати колоритні угорські страви, при цьому заплативши за них мінімальну ціну. Це традиція пішла власне з Угорщини. Акція має на меті не тільки популяризувати угорську кухню, але й має соціальний аспект. Адже в цей тиждень в ресторанах можуть собі дозволити вечерю навіть ті, хто заробляє зовсім небагато.

Знижки на страви можуть сягати до 70 відсотків. Найдешевше можна повечеряти у четвер. На Закарпатті, де угорська кухня займає особливе місце – тиждень угорських страв проводять вже п'ятий рік поспіль. Організаторами є туризмознавці, які твердять, що таким чином можна потішити не тільки місцевих, але й багатьох туристів, чимало з яких приїжджають на Закарпаття саме поласувати угорськими стравами.

Місцеві в цей тиждень обмінюються рецептами угорських страв. Кажуть, у кожного є свій секрет і діляться вони ними не дуже охоче.

Цьогоріч участь акції взяли понад 20 закладів, серед них є і дегустаційні винні зали. Більшість закладів, які долучилися до тижня угорський страв, розташовані у Берегівському та Виноградівському районах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття