На Закарпатті може з'явитися "Карпатська дорога вина та смаку"

У рамках проєкту передбачається створення еногастрономічних дестинацій, окремих локацій та конкретних маршрутів, їхня стандартизація, ефективний механізм взаємодії громадськості, бізнесу та влади задля їх розвитку

На Закарпатті може з'явитися "Карпатська…

Про це Depo.Закарпаття повідомила пресслужба ОДА.

У Закарпатській ОДА обговорили впровадження пілотного проекту "Карпатська дорога вина та смаку".  Голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко зустрівся з керівником Проєкту Євросоюзу "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" Саверіо Савіо. Йшлося про впровадження пілотного проєкту, який вже успішно діє на Одещині під назвою "Дороги вина та смаку".

Саверіо Савіо розповів, що географічні значення допомогли здобути світову славу таким продуктам, як шампанське, коньяк, сири рокфор, пармезан і багато інших. Україна є потужною аграрною державою, виробником продуктів харчування, тому має чудові перспективи для реєстрації вітчизняних географічних зазначень. Так, на отримання статусу продукції з географічним зазначенням вже йдуть "гуцульська бриндзя", "херсонський кавун", "мелітопольська черешня", бессарабські, закарпатські вина тощо.

Під час обговорення зазначалося, що гастрономічні маршрути – це інноваційний для України туристичний продукт, з високим потенціалом сприяння розвитку сільських територій: через підтримку виробників та традиційних продуктів, збереження і зміцнення культурної спадщини місцевих спільнот та залучення додаткових фінансових надходжень від туристів та інвесторів.

У рамках проекту "Карпатська дорога вина та смаку" в Закарпатській області передбачається створення еногастрономічних дестинацій, окремих локацій та конкретних маршрутів, їх стандартизація, ефективний механізм взаємодії громадськості, бізнесу та влади задля їх розвитку. Також надаватиметься допомога місцевим виробникам, виноградарям та виноробам, закладам харчування з просуванням локальної кухні, об’єктам розміщення та іншим потенційним учасникам гастрономічного маршруту у створенні еногастрономічної туристичної пропозиції та її маркетинговому позиціонуванні.

Вже розпочато створення єдиного всеукраїнського інтернет-порталу, який міститиме необхідну інформацію щодо створених "Доріг вина та смаку України" та їхніх учасників – національних виробників локальної туристичної продукції, які відкриті для відвідування.

Нагадаємо, що білі закарпатські вина вразили досвідчених виноробів Франції.

 

 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme