Як на Закарпатті ковбасу з лекваром виготовляють із м'яса кучерявих свиней

В області, що не рік – більшає ферм, де вирощують незвичних для краю тварин
Depo.
24 листопада 2015 09:27
ФОТО: depo.ua
Як на Закарпатті ковбасу з лекваром виготовляють із м
Як на Закарпатті ковбасу з лекваром виготовляють із м'яса кучерявих свиней

Свині мангалиці мають гарне пишне хутро, яке, як відомо, невластиве цьому виду домашніх тварин. Ця порода свиней дуже рідкісна і від того ще цінніша, пише Depo.Закарпаття.

На Закарпатті є унікальні ферми "овечих свиней" - фото 1

Мангалиці – унікальна місцева порода свиней, яка відома не тільки в Україні, а й далеко за її межами. М'ясо цієї породи свиней надзвичайно смачне і дієтичне.

На Закарпатті є унікальні ферми "овечих свиней" - фото 2

Найбільші ферми угорських мангалиць знаходяться у селі Ботар Виноградівського району та на околиці Іршави.

На Закарпатті є унікальні ферми "овечих свиней" - фото 3

Ці свині майже не потребують догляду, а їдять геть усе. Якщо звичайна свиня на рік потребує тонну кукурудзи, то мангалиця з’їдає всього 500 кг. Власне, ці тварини цілком могли би обійтися підніжним кормом та різноманітними відходами.

На Закарпатті є унікальні ферми "овечих свиней" - фото 4

На Закарпатті вже навіть виготовляють унікальні ковбаси з лекваром – саме на основі м’яса мангалиці.

На Закарпатті є унікальні ферми "овечих свиней" - фото 5

Більше новин про життя Закарпаття читайте на Depo.Закарпаття