UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Фестиваль леквару: На Закарпатті анонсували одне з найсмачніших свят (ПРОГРАМА)

Фестиваль дає можливість побачити давні національні традиції, пов'язані з варінням сливового лекварю та приготуванням страв на його основі

Фестиваль леквару: На Закарпатті анонсув…

Про це інформує Depo.Закарпаття.

25 серпня у с. Геча Берегівського району відбудеться традиційний фестиваль сливового леквару.

Фестиваль дає можливість побачити давні національні традиції, пов'язані з варінням сливового лекварю та приготуванням страв на його основі.

Леквар – традиційне закарпатське сливове повидло, що вариться за спеціальною технологією, на відкритому вогні у великому казані. Процес триває 7-8 годин, а подекуди й добу. Цукру у традиційний леквар не додають, і після довгого виварювання він виходить густим і ароматним: зі ста кілограмів слив звариться 50 літрів густого леквару.

Програма фестивалю:

7:00 - підготовка, встановлення котлів, миття слив

9:00 - підготовка до процесу варіння лекварю

9:00-19:00 - дегустація та купівля страв з лекварьом (цібере леквар, гомбовці з сливами, калачі, вареники, вертуни з лекварем, сливянка)

13:00 - Конкурс на найсмачнішу угорську страву. Номінації конкурсу: -бограч-гуляш, – рибна юшка по-угорськи, – гуляш з квасолею, – голубці.

14:00 - Урочисте відкриття фестивалю

17:00 - Оголошення переможців з виготовлення національних страв

18:00 - Оголошення переможців з конкурсу варіння лекварю

20:00 - Танці до світанку.

Читайте також: Що то за закарпатський леквар, в якому грузнути не обов'язково, а спробувати варто

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme