Як вибирати правильний мед: Шість добрих порад на честь свята

14 серпня – день Медового Спасу – в церквах освячують мед. Саме в цей час соти у вуликах заповнені медом і саме час збирати урожай, а після освячення, пригощатися досхочу

Як вибирати правильний мед: Шість добрих…

Вибрати мед липовий, а не "липовий" буває часом важкувато. Заради прибутку недобросовісні бджолярі можуть запропонувати продукт, схожий на мед, але далеко без корисних для організму речовин.

Depo.Закарпаття пропонує шість порад, як вибирати правильний мед.

Порада перша

Щонайперше: найкраще купувати мед у людей, до яких є довіра. 

Порада друга

Справжній мед повинен кристалізуватися. Натуральний мед буде рідким тільки в перші місяці після викачування. Потім він починає кристалізуватися, причому різні сорти меду по-різному. Робить він це знизу, а не зверху. 

Порада третя

Крапля справжнього меду не розтікається. Хороший мед "намотується" на ложку, а не стікає. Справжній мед тягнеться слідом за ложкою довгою безперервної ниткою, а коли ця нитка урветься, то вона цілком опуститься, утворюючи на поверхні меду башточку, пагоду, яка потім повільно розійдеться. Фальшивий мед поведе себе, як клей: буде рясно стікати і капати з палички вниз, утворюючи бризки.

Порада четверта

Якщо мед, налитий в пляшку, перевернути, то спливають два міхура повітря - спочатку перший великий, потім другий маленький. Якщо мед у  банці (літровій або трьохлітровій), то повітряний міхур повинен бути один. Якщо спливають ще кілька маленьких бульбашок - мед несправжній.

Порада п'ята

Справжній мед пахне. Розбавивши мед солоденькою водичкою, "бджолярі" отримують додатковий об’єм, але мед при цьому втрачає свій запах.

Порада шоста

Роізтріть мед між пальцями. Натуральний перетворюється на однорідну білясту масу, ненатуральний – залишає нерозчинні крупинки.

Дізнайтесь також: Як почистити срібло в домашніх умовах

 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme