Коли "кермують" гентеші: Смачні секрети закарпатського колориту (ФОТО)

Свято гентешів – це не лише місце, де можна продегустувати і придбати закарпатські делікатеси, але й дізнатися секрети їхнього приготування

Коли "кермують" гентеші: Смачні секрети…

У с. Геча Берегівського району відбувся вже XIІI Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів "Діснотор", пише Depo.Закарпаття. Понад сотня учасників з України, Угорщини, Румунії демонстрували свої уміння у перетворенні свіжого м'яса на смачні наїдки, аби вибороти першість в одній із 14-ти номінацій.

Фестивальне містечко сповнювали аромати найулюбленіших місцевих м'ясних страв – пікниці, гурки, гуляшу та паштетів, шашлику і бограчу, копченого сала та смаженої рульки.

Свято гентешів – це не лише місце, де можна продегустувати і придбати закарпатські делікатеси, але й дізнатися секрети їхнього приготування. Зокрема, на думку кухарів, якісне м'ясо перетворюється на кулінарний шедевр з допомогою правильно підібраних спецій.

Туристи, які приїхали до Гечі з різних областей України та закордоння, вважають, що смак фестивалю гентешів – це поєднання м'ясних наїдків із закарпатськими винами, наливками і запасом сиру, який поповнюється саме на фестивалях.

ФОТО: Volodimir Bondal, прес-центр ОДА

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme