Коктейлі осені: Як смачно, п’янко і затишно проводити холодні вечори
У пору, коли за вікном все холодніше, все частіше хочеться випити чогось "осіннього" та зігріваючого. Крім традиційних глінтвейнів, є ще багато напоїв, які чудово підійдуть для довгих прохолодних вечорів
- Закарпаття
-
25 жовтня 2020 11:00
Після яскравого літа з яскравими прохолодними коктейлями та напоями з льодом, настрій і смаки потроху змінюються на "затишний і теплий". Відповідно, змінюються і сезонні напої. Перше, що спадає на думку: придбати вино і спеції для глінтвейну – це завжди безпрограшний варіант. Але є ще багато не менш смачних і цікавих зігріваючих коктейлів, якими можна здивувати і себе і гостей.
Скандинавський Глег (швед. Glögg)
Хороша заміна класичного глінтвейну. Перші згадки про гаряче вино в Скандинавії датуються XVI століттям. Протягом тривалого часу напій еволюціонував, у ХІХ столітті почали додавати цукор, який став доступним, цитрусову цедру, кардамон, корицю, імбир. Також для додаткової міцності почали додавати до вина невелику кількість горілки або мадери. У XX столітті почали додавати мигдаль та родзинки.
Склад:
- 700 мл червоного сухого вина;
- 100 г коричневого або білого цукру;
- 60 г родзинок;
- 2 палички кориці;
- Спеції – можна додати за наявністю трішки гвоздики, кардамону, подрібненого імбиру.
- цедра одного апельсина;
- 50 г очищеного товченого мигдалю;
- 50-100 мл горілки / мадери /коньяку
Спосіб приготування:
- Червоне вино вилити у каструлю, поставити на вогонь, додати до вина спеції – корицю, кардамон, імбир, гвоздику, сухофрукти – родзинки, цедру апельсина та мигдаль.
- Довести на вогні до 70 °C. Додати цукор, добре перемішати.
- Залишити на 30 хвилин, щоб все настоялось.
- Перед подачею – ще раз розігріти, додати порцію алкоголю – 50-100 мл горілки / мадери /коньяку.
Фіз по-французьки
Інгредієнти:
- Солодке шампанське 100 мл
- Коньяк 50 мл
- Сік лимона 15 мл
- Цукровий сироп 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- У шейкер налити лимонний сік, сироп і коньяк.
- Змішати і перелити в келих для шампанського.
- Останнім штрихом влити шампанське.
Ег-ног
Молочно-яєчний коктейль з додаванням спецій, який дуже популярний на Різдво в Європі та США. Цей напій буває безалкогольний і алкогольний. У США алкогольний ег-ног вважається традиційним різдвяним напоєм, його готують з додаванням рому, віскі чи бренді.
Склад:
- 6 великих яєць;
- 3/4 чашки цукру;
- 1,5 чашки бренді (віскі);
- 1,5 чашки рома;
- 4 чашки молока;
- 4 чашки вершків;
- 1,5 чашки цукрової пудри;
- мускатний горіх тертий;
- ванільний екстракт;
- паличка кориці;
Спосіб приготування:
- Відділити білки яєць від жовтків.
- Жовтки збити до білої маси, поступово додаючи цукор.
- Продовжуючи збивати, повільно додати бренді і ром, а потім молоко і половину вершків.
- Збити яєчні білки в круту піну і додай в готову суміш.
- Збити вершки і цукрову пудру до загустіння.
- Перед подачею посипати мускатним горіхом і додати паличку кориці.
Гарячий ром з маслом
Міцний вершковий духмяний, солений і солодкий коктейль на основі рому
Склад:
- Вершкове масло – 1,5 чайна ложки;
- Гвоздика – 3 шт.;
- Кориця – дрібка;
- Цукор коричневий – 1,5 ложечки;
- Окріп - 60-90 мл;
- Ром зі спеціями - 60 мл;
- Маленька щіпка меленого мускатного горіха для прикраси;
Як приготувати:
- Додати спеції, цукор і масло в склянку.
- Налити трохи окропу.
- Перемішати, поки масло не розчиниться.
- Долити ще окропу і налити ром.
- Перемішати, посипати дрібкою мускатного горіха.
Грог
Спиртний напій міцністю 15-20%, виготовлений шляхом змішування рому з водою і цукром в певних пропорціях. У деяких варіаціях може додаватися лимонний сік і спеції (гвоздика, імбир, кориця, м’ята). Грог подається в гарячому вигляді і має зігріваючий ефект.
Склад:
- темний ром – 200 мл;
- кип’ячена вода – 400 мл;
- лимон – 2 шт.;
- цукор – 4 чайні ложки.
Приготування:
- Налити в каструлю воду і довести її до кипіння.
- Вичавити сік з двох лимонів.
- Зменшити вогонь і тонкою цівкою влити у воду ром, потім додати лимонний сік і цукор.
- Варити грог ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукру, помішуючи його кухонною лопаткою.
- Зняти з плити і розлити в келихи.
Кава по-ірландськи
Irish Coffee – це алкогольний кавовий напій з вершками родом з Ірландії. За традиційним рецептом його готують з додаванням ірландського віскі, трохи пізніше з’явився злегка видозмінений спосіб приготування з "Baileys". Готовий напій розливають у товстостінні спеціальні келихи.
Інгредієнти:
- кава – 1 ст.;
- цукор – 2 ч. л.;
- вершки – 50 мл;
- віскі – 40 мл
Спосіб приготування:
- Налити в келих дуже гарячу воду, щоб добре прогрівся. Це обов’язковий етап приготування, посуд має бути теплим.
- Зварити склянку подвійного еспрессо.
- Налити в окрему чашку, додати 20 г цукру, розмішати до повного розчинення, влити віскі.
- Взяти підігрітий келих, витерти паперовим рушником, наповнити сумішшю з чашки.
- Залишилося злегка збити свіжі вершки, перевернути ложку, обережно налити по ній вершки, щоб в результаті вийшло два шари.
Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 12:12 Стався епілептичний напад: На Закарпатті в дорогою до ТЦК помер військовозобов'язаний
- 13:33Розвиток ветеранського бізнесу дозволить регіонам зажити новим життям – Петрук
- 12:13На Закарпатті попередили спробу контрабанди цигарок ФОТО
- 22:44Підлітки намагалися переправити чотирьох ухилянтів через Тису на гумових човнах
- 22:12 Зима повертається: В Україну йдуть заморозки
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 20:21Троє наркоторговців із Закарпаття організували "бізнес" зі щомісячним доходом у 13,5 млн грн (ВІДЕО) Відео
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 12:58Житель Закарпаття вбив 23-річну дівчину з Київщини
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 20:00На Закарпатті готуються до спорудження євроколії: які міста вона з'єднає ФОТО
- 18:43 В "Укренерго" закликали українців зменшити споживання електроенергії
- 22:02 В Україні зараз найгірший показник народжуваності за останні 300 років
- 21:21Підроблений акциз: На Закарпатті у ділків вилучили зі складів електронні цигарти й подібні пристрої для палінни ФОТО
- 21:58Тарифи на світло: в Міненерго не виключили підвищення цін
- 23:15Клірик на Закарпатті закликав парафіян уникати мобілізації та поширював фейки
- 12:58З початку року в Дії зареєструвалася рекордна кількість ФОПів
- 22:02Через шквальний вітер в Україні залишилися без світла близько 300 населених пунктів
- 18:52 Зеленський погодив створення е-кабінету військовозобов'язаних