Коктейлі осені: Як смачно, п’янко і затишно проводити холодні вечори

У пору, коли за вікном все холодніше, все частіше хочеться випити чогось "осіннього" та зігріваючого. Крім традиційних глінтвейнів, є ще багато напоїв, які чудово підійдуть для довгих прохолодних вечорів

Коктейлі осені: Як смачно, п’янко і зати…

Після яскравого літа з яскравими прохолодними коктейлями та напоями з льодом, настрій і смаки потроху змінюються на "затишний і теплий". Відповідно, змінюються і сезонні напої. Перше, що спадає на думку: придбати вино і спеції для глінтвейну – це завжди безпрограшний варіант. Але є ще багато не менш смачних і цікавих зігріваючих коктейлів, якими можна здивувати і себе і гостей.

Скандинавський Глег (швед. Glögg)

коктейль скандинавський глег

Хороша заміна класичного глінтвейну. Перші згадки про гаряче вино в Скандинавії датуються XVI століттям. Протягом тривалого часу напій еволюціонував, у ХІХ столітті почали додавати цукор, який став доступним, цитрусову цедру, кардамон, корицю, імбир. Також для додаткової міцності почали додавати до вина невелику кількість горілки або мадери. У XX столітті почали додавати мигдаль та родзинки. 

Склад:

  • 700 мл червоного сухого вина;
  • 100 г коричневого або білого цукру;
  • 60 г родзинок;
  • 2 палички кориці;
  • Спеції – можна додати за наявністю трішки гвоздики, кардамону, подрібненого імбиру.
  • цедра одного апельсина;
  • 50 г очищеного товченого мигдалю;
  • 50-100 мл горілки / мадери /коньяку

Спосіб приготування:

  1. Червоне вино вилити у каструлю, поставити на вогонь, додати до вина спеції – корицю, кардамон, імбир, гвоздику, сухофрукти – родзинки, цедру апельсина та мигдаль.
  2. Довести на вогні до 70 °C. Додати цукор, добре перемішати.
  3. Залишити на 30 хвилин, щоб все настоялось.
  4. Перед подачею – ще раз розігріти, додати порцію алкоголю – 50-100 мл горілки / мадери /коньяку.

Фіз по-французьки

коктейль з шампанським

Інгредієнти:

  • Солодке шампанське 100 мл
  • Коньяк 50 мл
  • Сік лимона 15 мл
  • Цукровий сироп 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У шейкер налити лимонний сік, сироп і коньяк. 
  2. Змішати і перелити в келих для шампанського.
  3. Останнім штрихом влити шампанське.

Ег-ног

молочно-яєчний коктейль ег-ног

Молочно-яєчний коктейль з додаванням спецій, який дуже популярний на Різдво в Європі та США. Цей напій буває безалкогольний і алкогольний. У США алкогольний ег-ног вважається традиційним різдвяним напоєм, його готують з додаванням рому, віскі чи бренді. 

Склад:

  • 6 великих яєць;
  • 3/4 чашки цукру;
  • 1,5 чашки бренді (віскі);
  • 1,5 чашки рома;
  • 4 чашки молока;
  • 4 чашки вершків;
  • 1,5 чашки цукрової пудри;
  • мускатний горіх тертий;
  • ванільний екстракт;
  • паличка кориці;

Спосіб приготування:

  1. Відділити білки яєць від жовтків.
  2. Жовтки збити до білої маси, поступово додаючи цукор.
  3. Продовжуючи збивати, повільно додати бренді і ром, а потім молоко і половину вершків.
  4. Збити яєчні білки в круту піну і додай в готову суміш.
  5. Збити вершки і цукрову пудру до загустіння.
  6. Перед подачею посипати мускатним горіхом і додати паличку кориці.

Гарячий ром з маслом 

коктейль гарячий ром з маслом

Міцний вершковий духмяний, солений і солодкий коктейль на основі рому

Склад:

  • Вершкове масло – 1,5 чайна ложки;
  • Гвоздика – 3 шт.;
  • Кориця – дрібка;
  • Цукор коричневий – 1,5 ложечки;
  • Окріп - 60-90 мл;
  • Ром зі спеціями - 60 мл;
  • Маленька щіпка меленого мускатного горіха для прикраси;

Як приготувати:

  1. Додати спеції, цукор і масло в склянку.
  2. Налити трохи окропу.
  3. Перемішати, поки масло не розчиниться.
  4. Долити ще окропу і налити ром.
  5. Перемішати, посипати дрібкою мускатного горіха.

Грог

грог з лимоном і ромом

Спиртний напій міцністю 15-20%, виготовлений шляхом змішування рому з водою і цукром в певних пропорціях. У деяких варіаціях може додаватися лимонний сік і спеції (гвоздика, імбир, кориця, м’ята). Грог подається в гарячому вигляді і має зігріваючий ефект.

Склад:

  • темний ром – 200 мл;
  • кип’ячена вода – 400 мл;
  • лимон – 2 шт.;
  • цукор – 4 чайні ложки.

Приготування:

  1. Налити в каструлю воду і довести її до кипіння.
  2. Вичавити сік з двох лимонів.
  3. Зменшити вогонь і тонкою цівкою влити у воду ром, потім додати лимонний сік і цукор.
  4. Варити грог ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукру, помішуючи його кухонною лопаткою.
  5. Зняти з плити і розлити в келихи.

Кава по-ірландськи

ірландська кава з віскі

Irish Coffee – це алкогольний кавовий напій з вершками родом з Ірландії. За традиційним рецептом його готують з додаванням ірландського віскі, трохи пізніше з’явився злегка видозмінений спосіб приготування з "Baileys". Готовий напій розливають у товстостінні спеціальні келихи.

Інгредієнти:

  • кава – 1 ст.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • вершки – 50 мл;
  • віскі – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Налити в келих дуже гарячу воду, щоб добре прогрівся. Це обов’язковий етап приготування, посуд має бути теплим.
  2. Зварити склянку подвійного еспрессо.
  3. Налити в окрему чашку, додати 20 г цукру, розмішати до повного розчинення, влити віскі.
  4. Взяти підігрітий келих, витерти паперовим рушником, наповнити сумішшю з чашки.
  5. Залишилося злегка збити свіжі вершки, перевернути ложку, обережно налити по ній вершки, щоб в результаті вийшло два шари.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme