Ківовиця: Закарпатський міцний напій із місцевих сортів ківі підкорює Україну
Ужгородець Генріх Стратон виготовив український аналог шотландському віскі з плодів ківі
Про це повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на Seeds.
Сьогодні вже нікого не дивує існування алкогольних напоїв, вироблених з самих різних фруктів і ягід. На полицях сучасних магазинів можна зустріти міцні напої зі слив, яблук, вишень, суниці або брусниці. Але в Україні ще є невтомні експериментатори: біолог за освітою, і селекціонер за покликанням душі ужгородець Генріх Стратон вирішив піти далі, і виготовити український аналог шотландському віскі з плодів ківі, такий собі "ківіскі". Сам селекціонер називає свій напій "ківовицею".
Генріха Стратона, який вирощує в Закарпатті ківі, знають вже й поза межами області. За словами фермера, в цьому році вже закладено 483 кг ягід ківі, відібраних з урожаю 2019 року. Примітно, що сорт ківі також не зовсім звичайний для вітчизняного аграрія: сорт "Карпат Стратона Аурум"" відрізняється насичено-помаранчевим кольором м’якоті і є працею селекції самого Генріха Стратона.
Звичайно ж рецепт виготовлення незвичайного напою фермер зберігає в секреті. А от його ківі, які можна знайти у магазинах Ужгорода рекомендують за надзвичайний смак.
Відео: BBC News Ukrainian
Нагадаємо, що закарпатським сортом ківі зацікавився Узбекистан.
Читайте також: Чому Брежнєв, Ющенко та Депард'є не відмовились від закарпатської палинки
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття