Гуцульська бриндзя: У мережі показали нову еру стародавньої традиції

Із грудня 2019 року гуцульська овеча бриндзя зареєстрована першим українським продуктом із географічним зазначенням

Гуцульська бриндзя: У мережі показали но…

Про це йдеться в сюжеті Б’ютифул Карпати, пише Depo.Закарпаття.

Понад півтисячу років гуцули у Карпатах випасають овець і роблять бриндзю. За цей час технологія її виготовлення практично не змінилася: бриндзю так само роблять на полонинах (не нижче 700 метрів над рівнем моря) за старовинною технологією, з використанням дерев’яного посуду – все, як робили предки. 

Із грудня 2019 року гуцульська овеча бриндзя зареєстрована першим українським продуктом із географічним зазначенням. Тільки члени Асоціації виробників карпатських високогірних сирів, продукція яких відповідно сертифікована, мають право називати її гуцульською овечою бриндзею. А їх продукт відтепер захищений міжнародним законодавством. Популяризація гуцульської овечої бриндзі має дати поштовх відродженню вівчарства на Гуцульщині. А ще – посприяти розвитку туризму в гірських районах. Бо бриндзя стане однією з родзинок "Дороги вина і смаку Закарпаття", яка допоможе розвивати в області еногастрономічний туризм.

Нагадаємо, що на Закарпатті щороку продять найбільший гастрономічний фестиваль області - "Гуцульська бриндзя".

Читайте також: Скарби Карпат: За що гуцульську бриндзю поважають чоловіки і обожнюють жінки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"