Грибний сезон на Закарпатті тішить щедрістю

Для багатьох закарпатців – гриби це спосіб підзаробити

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Сіріус", повідомляє Depo.Закарпаття.

Біологи запевняють: грибів зараз багато не лише через сприятливу погоду, а й через "неврожай" минулої осені. Пояснюють: грибниці не виснажені, тому цієї весни вродило добре. Зараз, кажуть грибники, саме час збирати свіжі маленькі білі. Більшість лісових смаколиків на ринках Ужгорода з Перечинщини та Великоберезнянщини. Для більшості місцевих – гриби це спосіб підзаробити. Уздовж трас на Перечинщині 10-ки кошариків з відбірними білими різних розмірів. Ціни від ста до 250-ти гривень, залежно від розміру кошика та грибочків.

Продають гриби вже і на ужгородських ринках, щоправда, здебільшого вони теж привезені з Перечинщини. 

Нагадаємо, на Закарпатті грибник "за раз" зібрав 150 кг грибів-боровиків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття