"Дон-Жуан" та "Магія": Як заварити каву, щоб ранок вдався на славу

Сніданок, і не тільки він, стає набагато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його кавою, тим більше у день, коли відзначають День еспрессо

17 квітня у світі відзначають Всесвітній день еспресо, пише Depo.Закарпаття.

Ароматна свіжозварена кава здатна зарядити бадьорістю на цілий день, зігріти в холодну погоду і підняти настрій. Сніданок, і не тільки він, стає на багато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його цим напоєм. Але, якщо вам вже набридли еспрессо та капучіно, ми пропонуємо інші варіанти.

Кава "Офламерон" (рецепт 1901 року)

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 ст. л. кави (гіркий сорт, дрібний помол); 1 ст. л. напівсухого шампанського; 100 мл (півсклянки) води; щіпка ванілі.

Спосіб приготування:

Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цією ж ложкою візьміть кави. Засипте кави в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з'явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.

"Магічна" кава

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1 ч. л. кориці; 1/2 ч. л. мускатного горіха; 2 ч. л. згущеного молока; 1 ч. л. какао; 1 ч. л. меленого мигдалю.

Спосіб приготування:

Зваріть каву, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Каву, яка залишилася, долийте в чашку. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.

Кава по-східному з шоколадом

Інгредієнти (на 1 порцію): 20-25 г кави в зернах; 50 г гіркого шоколаду; 100 г морозива; 1/2 лимона; 1/4 ч. л. солі; цукор.

Спосіб приготування:

Подрібніть шоколад до стану крихт. Наріжте лимон кружечками. У турку покладіть каву та цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.

Кава "Дон Жуан"

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1 ст. л. темного рому; 1 ст. л. кавового лікеру; 2 ст. л. вершків; 2 ч. л. тертого шоколаду.

Спосіб приготування:

Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.

Кава по-швейцарськи з льодом

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1/3 плитки темного шоколаду; 1 ст. л. густих вершків (30% жирності або більше); 1/4 ч. л. меленої кориці; лід.

Спосіб приготування:

Приготовану заздалегідь каву процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.

Шведська кава

Інгредієнти (на 1 порцію): 60 г меленої кави; 400 г води; 1 яєчний жовток; ром; 4 ч. л. цукру; вершки.

Спосіб приготування:

Зваріть кави, розлийте по чашках і дайте трохи охолонути. Додайте збитий з цукром жовток і ром. Вершки подавайте окремо і додавайте до смаку.

Нагадаємо, із запрошення на каву для закарпатців починаються ділові партнерства, романтичні стосунки та дружні посиденьки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття