"Дон-Жуан" та "Магія": Як заварити каву, щоб ранок вдався на славу

Сніданок, і не тільки він, стає набагато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його кавою, тим більше у день, коли відзначають День еспрессо

Depo.
17 квітня 2018 08:26
ФОТО: depo.ua
"Дон-Жуан" та "Магія": Як заварити каву, щоб ранок вдався на славу

17 квітня у світі відзначають Всесвітній день еспресо, пише Depo.Закарпаття.

Ароматна свіжозварена кава здатна зарядити бадьорістю на цілий день, зігріти в холодну погоду і підняти настрій. Сніданок, і не тільки він, стає на багато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його цим напоєм. Але, якщо вам вже набридли еспрессо та капучіно, ми пропонуємо інші варіанти.

Кава "Офламерон" (рецепт 1901 року)

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 ст. л. кави (гіркий сорт, дрібний помол); 1 ст. л. напівсухого шампанського; 100 мл (півсклянки) води; щіпка ванілі.

Спосіб приготування:

Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цією ж ложкою візьміть кави. Засипте кави в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з'явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.

"Магічна" кава

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1 ч. л. кориці; 1/2 ч. л. мускатного горіха; 2 ч. л. згущеного молока; 1 ч. л. какао; 1 ч. л. меленого мигдалю.

Спосіб приготування:

Зваріть каву, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Каву, яка залишилася, долийте в чашку. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.

Кава по-східному з шоколадом

Інгредієнти (на 1 порцію): 20-25 г кави в зернах; 50 г гіркого шоколаду; 100 г морозива; 1/2 лимона; 1/4 ч. л. солі; цукор.

Спосіб приготування:

Подрібніть шоколад до стану крихт. Наріжте лимон кружечками. У турку покладіть каву та цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.

Кава "Дон Жуан"

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1 ст. л. темного рому; 1 ст. л. кавового лікеру; 2 ст. л. вершків; 2 ч. л. тертого шоколаду.

Спосіб приготування:

Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.

Кава по-швейцарськи з льодом

Інгредієнти (на 1 порцію): 1 чашка звареної кави; 1/3 плитки темного шоколаду; 1 ст. л. густих вершків (30% жирності або більше); 1/4 ч. л. меленої кориці; лід.

Спосіб приготування:

Приготовану заздалегідь каву процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.

Шведська кава

Інгредієнти (на 1 порцію): 60 г меленої кави; 400 г води; 1 яєчний жовток; ром; 4 ч. л. цукру; вершки.

Спосіб приготування:

Зваріть кави, розлийте по чашках і дайте трохи охолонути. Додайте збитий з цукром жовток і ром. Вершки подавайте окремо і додавайте до смаку.

Нагадаємо, із запрошення на каву для закарпатців починаються ділові партнерства, романтичні стосунки та дружні посиденьки

Більше про життя Прикарпаття та Закарпаття читайте на Depo.Закарпаття

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook