Добронська паприка: Як на Закарпатті народжується запашна спеція
У селі Велика Добронь на Ужгородщині практично всі мешканці вирощують червоний солодкий та гіркий перець
Про це йдеться в сюжеті Факти ICTV, повідомляє Depo.Закарпаття.
На Закарпатті в селі Велика Добронь в розпалі сезон приготування паприки. Цю ароматну і корисну приправу роблять тут з дозрілого червоного перцю - солодкого й гіркого. Вирощують його селяни гектарами, перець росте майже на кожному городі. Його збирають і сушать на сонці, будинки в селі обвішані мішками з червоним перцем, як гірляндами.
Вирощувати його не легко, перець дуже примхливий, з 10 кг сирого перцю селяни отримують 1 кг сухого, стільки ж отримують і паприки. За один сезон в селі виготовляють майже 200 тонн ароматної спеції. Продають її за ціною 120 грн за кг на базарах, вздовж дороги і навіть за кордон.
Дивіться також: Село з перцем: Як закарпатці "приправили" світ паприкою
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття