Для міцного імунітету: Народні рецепти, які допоможуть залишатися здоровими

Триває сезон застудних захворювань, який, до всього, ще й "підсилився" пандемією коронавірусу. Тому за здоров’ям слідкувати треба ретельніше, потурбувавшись про зміцнення імунітету
 

Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Закарпаття
Для міцного імунітету: Народні рецепти,…
Фото: a-betka.in.ua

Перше, що слід пам’ятати, піклуючись про свій організм, - не існує єдиного способу, який раз і назавжди зробить людину здоровою. Турбуватися про себе слід комплексно – звести до мінімуму шкідливі звички, рухатися багато, їсти здорово. І вже з такою "базою" можна розраховувати, що організм відповість взаємністю на турботу і догляд. Допомогти організму почуватися краще, а імунітету – бути стійким до різних болячок можна, згадавши про прості народні рецепти, які допомагають встояти перед застудою і вірусами. Водночас слід пам’ятати: жодні народні способи не є повноцінною заміною лікування. І у випадку хвороб перший помічник – лікар.

Depo.Закарпаття пропонує кілька рецептів, які підтримають організм у вірусно-застудний період. Допомагають людині прості, поширені продукти, вживати які і корисно, і, нерідко, смачно.

Горіхова суміш з сухофруктами

Цей спосіб підтримки імунітету відомий багатьом з дитинства. Суміш перемелених горіхів з ароматними добавками – вітамінний концентрат, який насичує організм вітамінами і сприяє роботі мозку. Бонусом є те, що рецепт суміші дуже простий і складається зі звичних інгредієнтів.

горіхова паста з сухофруктами і медом для імунітету

Для суміші потрібно:

  • волоський горіх – 500 гр
  • курага – 500 гр
  • родзинки – 500 гр
  • лимон– 2 шт
  • мед – 300-500 гр

Горіхи і сухофрукти пропустили через м’ясорубку або подрібнити у блендері. Лимони подрібнити разом зі шкіркою, додати до горіхової суміші. Залити усе медом, слідкуючи, щоб суміш залишалася досить густою. Перекласти у скляну банку, щільно закрити кришкою і зберігати у холодильнику. Вживати таку пасту слід один раз на день, до прийому їжі – 1 столову ложку.

Цибулево-медова суміш

Це варіант для тих, кого не відлякає дещо специфічний смак суміші. Приймаючи медову суміш з цибулею щодня у мінімальній дозі, можна забезпечити вдосталь вітаміну С, який є дуже важливим у боротьбі з застудами.

цибуля з медом для боротьби з застудою

Для медової суміші з цибулею беремо:

  • цибуля – 3 шт.
  • цукор - 150 гр.
  • мед – 2ст. л.

Цибулю дрібно порізати і засипати цукром. Додати воду (400-500 мл), поставити на плиту і варити на слабкому вогні протягом 1,5 години. Потім відвар треба залишити остудитися і настоятися. Додати мед, процідити суміш і перелити у пляшку. Зберігати відвар у холодильнику. Вживати його треба небагато – однієї столової ложки на день цілком достатньо.

Варення з гарбуза, яке не треба варити

Таке варення наповнене вітамінами, воно є смачним і дуже простим у приготуванні. Вживати таке варення можна протягом дня – до улюблених страв, з чаєм, чи просто з’їсти кілька ложок.

варення з гарбуза для зміцнення імунітету

Для варення з гарбуза потрібно:

  • гарбуз –600-800 гр
  • імбир – 50-100 гр
  • лимон – 2 шт.
  • мед -100- 200 гр

Гарбуз і лимони зі шкіркою подрібнити у блендері, чи у м’ясорубці. Імбир натерти на дрібній тертці. Все змішати, додати мед. Отримане варення перекласти у скляні банки і дати настоятися у холодильнику.

Настоянка з часником на вині

Цей протизастудний засіб усього з двох компонентів потребує трохи часу на "дозрівання", але він має чудові противірусні властивості. Попри те, що така настоянка навряд чи смакуватиме, вона добре впливає на зміцнення імунітету.

рецепт настоянки вина і часнику

Інгредієнти для настоянки:

  • часник – 2 головки
  • вино червоне напівсолодке – 1 пляшка

Часник треба дрібно порубати і помістити у посуд з темного скла. Залити часник вином і поставити у темне місце на два тижні. Важливо щодня струшувати настоянку. Після того, як мине 14 днів, настоянку треба процідити. Вживати її варто зовсім небагато – всього 1 ч.л. в день, запиваючи водою.

Обліпиха з лимоном і медом

Ця вітамінна суміш і корисна, і смачна. Настій смакуватиме багатьом, одночасно насичуючи організм вітамінами, допомагаючи простичтояти застудам.

напій із обліпихи

Складові настою з обліпихи:

  • ягоди обліпихи – 3 ст. л.
  • мед – 2 ч. л.
  • лимон – 1 шт.

Ягоди обліпихи подрібнити і залити окропом (1 л), дати настоятися щонайменше 30 хвилин. Потім настій процідити, додати мед і подрібнений лимон. Для того, щоб підтримати імунітет, достатньо вживати по склянці напою у день.

Рецептів, за які організм буде вдячний, є безліч. Та слід пам’ятати, що жодна, навіть супервітамінна страва є безсилою, якщо не зважати на фактори, які підривають здоров’я – недосип, погане харчування, куріння та надмірне вживання алкоголю, засилля шкідливої їжі у раціоні. Тому лише налагодження раціону, помірна, але регулярна фізична активність, у поєднанні з усілякими "корисностями" дасть результат. І шанси обійти застудний сезон без захворювань і болячок, почувати себе добре та активно – зростуть.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme