Алкоексперимент: Вчені знайшли спосіб варити пиво з дріжджів, яким понад 5000 років

Поки історичне пиво подають у пабах, але хочуть і зробити версію в пляшках

Ізраїльські вчені успішно втілили алкоексперимент, йдеться у новинах "Спецкор" на каналі 2+2, передає Depo.Закарпаття.

Виявляється, 5000 років тому неподалік сучасного Єрусалима філістимляни влаштовували гучні вечірки. Серед руїн давнього міста археологи віднайшли глиняні глеки, а на їхніх стінках - залишки дріжджів.

Далі до праці взялися біологи - в лабораторії вони змогли відділити організми і повторно їх активувати. А коли виростили достатню кількість, залучили до схеми броварів. І ті зварили пиво на дріжджах, яким 5 тисяч років.

Нині його продають у кількох єрусалимських пабах - думки клієнтів розділилися. Одні називають хмільне гидким, ніби воно має смак спаленого хліба. Інші ж навпаки - відчувають фруктові нотки.

Броварі продовжують експериментувати із рецептами і планують розширити продаж не лише на паби, але й на супермаркети по всьому світу. 

Нагадаємо, рівень вживання алкоголю зріс на 70%: де п’ють найбільше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття