UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міні-ГЕС у Мукачеві: Москаль вважає Балогу повним профанатором

Очільник Закарпаття стверджує, що Мукачівська міськрада не може приймати на сесії положення про громадські слухання щодо будівництва міні-ГЕС

Міні-ГЕС у Мукачеві: Москаль вважає Бало…

"Обіцянки мера Мукачева розробити й прийняти на сесії міськради положення про громадські слухання, на яких повторно розглянути питання будівництва міні-ГЕС у Мукачеві, – це повна профанація і некомпетентність", – заявляє Москаль.

За його словами, порядок проведення громадських слухань уже розписаний у законодавстві України. Так, Закон України "Про оцінку впливу на довкілля", який набрав чинності 18 грудня 2017р., має пряме застосування до енергетичної промисловості, у тому числі гідроелектростанцій на річках незалежно від потужності (ст.3, ч.3, п.4). 13 грудня 2017 року Кабінет міністрів України своєю постановою № 989 затвердив Порядок проведення громадських слухань у процесі впливу на довкілля. У ньому чітко сказано, що організатор громадських слухань визначається уповноваженим центральним або регіональним органом один раз на рік на конкурснійоснові, що цей організатор має бути незалежним, об'єктивним, неупередженим і не мати потенційного конфлікту інтересів тощо.

Москаль пропонує меру Мукачева уважно прочитати постанову Кабміну.

"Нехай уважно прочитає й уяснить дві речі. Перша – міська рада не може приймати положення про громадські слухання щодо міні-ГЕС. Друга – досить морочити людям голови своєю "вищою американською освітою" й виставляти себе на посміховисько некомпетентними заявами. Врешті-решт, це влада другого за величиною міста області чи якийсь дитячий садок?", - зауважує Москаль.

Нагадаємо, що на ініціативу мера Мукачева про проведення плебісциту щодо міні-ГЕС, Москаль заявив, що жодних міні-ГЕС у Мукачеві не буде. Очільник Закарпаття стверджує, що міський голова Мукачева Андрій Балога, син народного депутата України Віктора Балоги, – аферист і неук

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme