Рада погодилася скасувати депутатську недоторканність. Слово - за КСУ

Сьогодні народні депутати вирішили відправити на висновок до Конституційного Суду президентський законопроект "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", а також схожий законопроект нардепа Юрія Левченка 

Рада погодилася скасувати депутатську не…

За відповідне рішення проголосували 336 і 328 парламентарів відповідно, передає Depo.ua.

Таким чином, президентський проект передбачає зміни до ст. 80 Конституції України, прибравши згадку про те, що народні депутати "не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".

Утім, зміни мають запрацювати лише з 1 січня 2020 року, тобто вже для нової каденції парламентарів (це відрізняє документ від альтернативного депутатського авторства Левченка, який передбачав набрання ним чинності з дня, наступного за днем опублікування).

Коли якийсь із цих проектів ухвалять, в Конституції йтиметься лише про те, що "народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme