UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Москаль передасть Порошенку звернення нацменшин Закарпаття

Понад 64 тисячі підписів закарпатців зібрало звернення представників національних меншин області, яке стосується мовних аконопроектів

Москаль передасть Порошенку звернення на…

Про це Depo.Закарпаття інформує прес-служба обладміністрації.

Документ у п'ятницю, 17 березня, голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю вручив народний депутат України Василь Брензович. У зустрічі також взяли участь керівники угорських релігійних громад, як одні з ініціаторів збору підписів.

"У Верховний раді України зареєстровано ряд законопроектів щодо мов та освіти національних меншин, які значною мірою обмежують права як місцевої угорської громади, так і прав представників інших національних меншин, які проживають в Україні, на навчання рідною мовою в закладах освіти та на користування рідною мовою у всіх сферах суспільного життя", - ідеться у тексті звернення.

У документі наголошується, прийняття мовних законопроектів призведуть до порушення конституційних прав і свобод громадян України, поставлять під сумнів щирість проголошених євроінтеграційних прагнень, реалізація яких є неможливою в умовах порушення прав і свобод людини, особливо вразливих верств населення до яких належать представники національних меншин.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme