У яких умовах живуть працьовиті прикарпатські вівчарі

Пастухам доводиться невпинно тяжко працювати, встаючи до сходу сонця та лягаючи пізно ввечері

Робота пастуха, оспівана в піснях та легендах народної творчості, вважається романтичним заняттям. Однак, за цим стоїть щоденний пекельний труд мешканців українських Карпат, пише Depo.Закарпаття з посиланням на спільноту "Це Карпати, Гуцулики".

Можливість піти на півроку туди, де навкруги тільки природа та гори, багатьом здається спасінням від щоденної метушні. Але мало хто знає, що за ці шість місяців пастухам доводиться невпинно тяжко працювати, встаючи до сходу сонця та лягаючи пізно ввечері.

Пастухи випасають по 200 овець, 60 корів, 10 коней. За всіма тваринами доглядають шестеро людей. За сезон вони варять більше 10 тонн сира, а це по 60 кілограмів в день. Це відомі карпатські сири бринза і вурда.

Окрім цього, усе літо пастухи збирають чорницю, гриби та ісландський мох, адже це хороша можливість заробітку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття