У Франківську закарпатці готували страви для послів
У рамках міжнародного культурно-мистецького фестивалю країн карпатського регіону "Карпатський простір" іванофранківцям презентували угорську кухню
Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на "КУРС".
Страви угорської кухні у рамках міжнародного культурно-мистецького фестивалю країн карпатського регіону "Карпатський простір" готували гості з Закарпаття. Вони презентували молочних поросят на вертелі та йокай боб-левеш.
"Поросята я не вважаю чисто угорською стравою, але я вважаю, що це трохи велич", – сказав су-шеф Михайло Анталовський.
Молочні поросята, каже повар, важать до 12 кілограмів. Попередньо маринувати їх не потрібно, оскільки м'ясо і так дуже ніжне.
А йокай боб левеш – це одна із візитівок Угорщини, як бограч чи халасле (рибна страва).
"Йокай боб левеш – це копчене м'ясо, копчена голяшка, обов'язково ковбаска, обв'язково квасоля. Все це підбивається сметаною", – пояснив Михайло.
Страви угорської кухні приготували для гощення послів, які прибули на фестиваль "Карпатський простір".
Нагадаємо, в Івано-Франківську стартував 15-й фестиваль "Свято ковалів"
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття