UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Франківську закарпатці готували страви для послів

У рамках міжнародного культурно-мистецького фестивалю країн карпатського регіону "Карпатський простір" іванофранківцям презентували угорську кухню

У Франківську закарпатці готували страви…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на "КУРС".

Страви угорської кухні у рамках міжнародного культурно-мистецького фестивалю країн карпатського регіону "Карпатський простір" готували гості з Закарпаття. Вони презентували молочних поросят на вертелі та йокай боб-левеш.

"Поросята я не вважаю чисто угорською стравою, але я вважаю, що це трохи велич", – сказав су-шеф Михайло Анталовський.

Молочні поросята, каже повар, важать до 12 кілограмів. Попередньо маринувати їх не потрібно, оскільки м'ясо і так дуже ніжне.

А йокай боб левеш – це одна із візитівок Угорщини, як бограч чи халасле (рибна страва).

"Йокай боб левеш – це копчене м'ясо, копчена голяшка, обов'язково ковбаска, обв'язково квасоля. Все це підбивається сметаною", – пояснив Михайло.

Страви угорської кухні приготували для гощення послів, які прибули на фестиваль "Карпатський простір".

Нагадаємо, в Івано-Франківську стартував 15-й фестиваль "Свято ковалів"

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme