На Прикарпатті буревій пошкодив майже 700 гектарів лісу

Зараз необхідно вчасно оформити всі дозвільні документи та ліквідувати наслідки стихії з метою недопущення втрати якості деревини та поширення шкідників

На Прикарпатті буревій пошкодив майже 70…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на прес-службу Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За попередніми підрахунками працівників лісової охорони, буревій, який нещодавно пройшовся Прикарпаттям, пошкодив 681 гектар лісу, на яких росло близько 35 тисяч кубічних метрів деревини.

Найбільше постраждали ліси Ворохтянського лісгоспу. Тут негода пошкодила насадження на площі 212 гектарів (14 100 куб.м). З них на площі 12 гектарів пройшлись суцільні вітровали.

Передбачити таку стихію і зменшити її збитки та масштаби практично неможливо. Зараз необхідно вчасно оформити всі дозвільні документи та ліквідувати наслідки стихії з метою недопущення втрати якості деревини та поширення шкідників.

Обстеження усіх пошкоджених вітром ділянок буде проводитись комісійно за участю представників місцевої влади, лісогосподарських підприємств, лісопатологів, громадських активістів, екологів та працівників Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За результатами обстеження будуть прийняті рішення щодо проведення вибіркових чи суцільних рубок. Згідно чинного законодавства, кошти (рентна плата) з проведення цих рубок надійде до бюджетів місцевих рад.

На ділянках, де лісові насадження знищені повністю, будуть створені нові лісові культури.

Нагадаємо, на Закарпатті негода знеструмила 18 населених пунктів.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme