UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-5 місць Закарпаття, які варто відвідати під час травневих вихідних

Багато українців впродовж травневих свят приїжджає на Закарпаття

ТОП-5 місць Закарпаття, які варто відвід…

Найзахідніший регіон України вабить туристів горами і пейзажами, багатою культурною спадщиною, бажанням спробувати страви закарпатської кухні та сакурами, які, здебільшого, ще цвітуть у цей час, пише Depo.Закарпаття з посиланням на PMG.ua.

ТОП-5 місць, які варто відвідати гостям краю і закарпатцям під час травневих свят:

Гори. Найперше, чим відоме та багате Закарпаття – це гори. Вони надзвичайно гарні та мальовничі. Тому, у перші дні травня, обов'язково треба зібратися у похід. Пікуй, Гимба, Стримба, Піп Іван, Стой – це лише кілька закарпатських вершин, які варто підкорити. Враження будуть незабутніми.

Замки. Закарпаття – край із давньою і цікавою історією. На цих землях колись панували й угорці, й чехи, і словаки. Тому в області є чимало замків, побудованих за часів правління сусідніх держав. Серед тих, які варті уваги, звісно ж, замок Паланок, Чинадіївський замок, Ужгородський та Невицький замки, палац Шенборнів.

Ріки. У найзахіднішій області є також чимало річок. Серед найбільших – Тиса, Уж та Латориця. Якщо погода дозволятиме, то на травневі свята варто сплавитися Тисою чи взяти кошик із фруктами і вином, та провести романтичний вечір на березі Латориці.

Храми. Жителі Закарпаття – віруючі люди. Тому не дивно, що край багатий на різні храми. Вирізняються з-поміж них старовинні дерев'яні церкви. На Закарпатті вони побудовані у різних стилях: бойківському, лемківському, гуцульському, бароковому та готичному. Тому подивитися буде на що. Сьогодні в області нараховують 110 дерев'яних церков. Серед них церкву св. Великомученика Дмитра у Вільховиці, збудовану у ХVII ст., двозрубну тридільну та Церква св. Духа у Гукливому.

Гастрономічні заклади. Закарпатські страви відомі далеко за межами на лише області, а й України. Кухня краю увібрала в себе чимало страв сусідніх країн. Серед них угорський бограч та словацькі галушки. А чого лиш вартують токан, шовдарь та банош. У пошуках закарпатських смаколиків варто відвідати кілька ресторанів та кафе, які є у всіх містах області. У багатьох із них знайдуться перераховані вище страви, які сподобаються не лише шлунку, а й серцю. А якщо пощастить, то зможете поповнити свою кулінарну скарбничку новими смачними рецептами.

Нагадаємо, як фестивалитиме Закарпаття у травні.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme