На "Закарпатському божоле" представлять близько 400 видів вина

Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації

На "Закарпатському божоле" представлять…

Про нововведення та основні "фішки" цьогорічного фестивалю розповів Олександр Ковач, повідомляють Depo.Закарпаття в Ужгородській мерії.

"Мета фестивалю – представити авторське, якісне вино від закарпатських приватних виноробів. Сподіваюся, що цього року, завдяки  тісній співпраці з міською владою, "Закарпатське божоле" постане в оновленому вигляді, з новими родзинками та основним пріоритетом – повага до споживачів, справжніх поціновувачів вина, у яких буде широкий вибір та можливості для оцінки вина. Це чи не єдиний фестиваль на Закарпатті і взагалі на теренах України, де тільки споживач визначатиме найкраще вино", - зазначив Ковач.

Як розповів Олександр Ковач, до виноробів, які беруть участь у фестивалі, поставили чіткі вимоги. Зокрема, заборонено привозити вина сортів Ізабелла, Делавар, Лідія, Ноа та інші, а також плодово-ягідні вина. І це має бути виключно молоде вино - цьогорічного врожаю, зібране у серпні-вересні.

Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації. Цю картку можна вручити виноробу, вино якого найбільше сподобалося. Саме за кількістю отриманих від гостей карток визначать найкращого винороба.

Ціна сувенірного бокалу - 95 гривень, у вартість включена дегустація та 1 літр будь-якого із представлених на фестивалі вин. Або ж можна придбати вхідний квиток за 20 гривень, до нього також додається картка народної дегустації. Квиток також можна буде отоварити - приміром, якщо забажаєте придбати літр вина за 70 гривень, то отримаєте знижку у розмірі 20 гривень.

"Реалізовувати алкогольні напої поза межами "Совиного гнізда" суворо заборонено. Це ще одна цьогорічна вимога. Щодо кухні, то ми відбираємо тільки якісних виробників. Буде якісна, хороша кухня, без традиційних шашликів, але водночас із іншими, не менш смачними, альтернативними стравами із м’яса" - розповів Олександр Ковач.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme