Продовжуючи знайомство з селом, знаходимо меморіальну дошку Федору Фекеті на стіні старовинної церкви. Його могила не збереглася, але вдячні односельчани не забули свого легендарного поштаря. "В пам'ять приязности, тверезности, чесности, послужности посла" – написано на чавунній плиті, виготовленій у місцевому ливарному цеху, який діяв тут у ХІХ столітті. Його ж продукцію бачимо на церковному цвинтарі: хрести, пам'ятники, огорожі – не повний перелік того, що виробляла Тур'я-Реметівська ливарня. Нині виробництво, на жаль, вже не діє.
З розвитком сучасних мас-медіа село прославилося гастрономічними уподобаннями реметівців – жабами. Вважається, що до цього делікатесу тутешніх привчили французи на початку ХІХ століття. Чи то наполеонівські війська тут були, чи то за часів Австро-Угорщини прихильників Бонапарта сюди відправляли у заслання, та французький слід тут очевидний: земноводних у Реметах споживають із задоволенням. Тих, хто заготовляє жаб'ячі стегенця, знайти в селі легко. Скуштувати "жаб'ятину" у селі можна в кожному "ганделику" і чи не в кожній хаті – місцеві охоче і нагодують, і поділяться рецептами, не відкриваючи, звісно, секрету власного. Найчастіше у Реметі смажені жаб'ячі стегна подають з часниковим соусом. Досить смачно. М'ясо дуже ніжне, нагадує домашню, жирну курятину. Ситі і задоволені рушаємо далі.
В 17 кілометрах від Реміт є ще один цікавий населений пункт – Лумшори. Але дорогою варто зупинитися у Туриці.