Французькі качки захоплюють закарпатський ринок

Область має шанс стати центром в Україні по вирощуванню качок та забезпеченню українців популярним у Європі продуктом

Французькі качки захоплюють закарпатськи…

На Закарпатті вирощують французьких каченят селекційних порід Пекінка, мускусна, Мулард. За словами директора підприємства Анатолія Лукінчука, на сьогодні поголів'я складає достатню кількість, щоб забезпечити Закарпатську область і навіть постачати каченят та м'ясо птиці в інші області, пише Закарпаття.depo.ua.

Про розведення таких качок на Закарпатті домовилися із французькою фірмою.
Вирощувати качок дещо дорожче, ніж курчат. Для відгодівлі бройлера треба витратити 45 днів, а качки - 2 місяці. Також більші затрати на енергоносії, обслуговування. Тому м'ясо дорожче від курячого - на 20-23 %.

Пекінська качка, за словами Анатолія Лукінчука, ідеальна для харчової промисловості.
Порода Мулард - це гібрид, виведений французькими селекціонерами, які взяли все найкраще від пекінської та мускусної. Цінне у качок не тільки м'ясо, але й пір'я і пух, які використовують для виготовлення подушок. Яйця качок не надходять у промисловий продаж, а йдуть суто на інкубацію.

Все новости Ужгорода и Закарпатья читайте на Depo.ua
 

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme