Французькі качки захоплюють закарпатський ринок
Область має шанс стати центром в Україні по вирощуванню качок та забезпеченню українців популярним у Європі продуктом
- Закарпатье
-
9 апреля 2015 16:48
На Закарпатті вирощують французьких каченят селекційних порід Пекінка, мускусна, Мулард. За словами директора підприємства Анатолія Лукінчука, на сьогодні поголів'я складає достатню кількість, щоб забезпечити Закарпатську область і навіть постачати каченят та м'ясо птиці в інші області, пише Закарпаття.depo.ua.
Про розведення таких качок на Закарпатті домовилися із французькою фірмою.
Вирощувати качок дещо дорожче, ніж курчат. Для відгодівлі бройлера треба витратити 45 днів, а качки - 2 місяці. Також більші затрати на енергоносії, обслуговування. Тому м'ясо дорожче від курячого - на 20-23 %.
Пекінська качка, за словами Анатолія Лукінчука, ідеальна для харчової промисловості.
Порода Мулард - це гібрид, виведений французькими селекціонерами, які взяли все найкраще від пекінської та мускусної. Цінне у качок не тільки м'ясо, але й пір'я і пух, які використовують для виготовлення подушок. Яйця качок не надходять у промисловий продаж, а йдуть суто на інкубацію.
Все новости Ужгорода и Закарпатья читайте на Depo.ua
Все новости на одном канале в Google News
- 09:46В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в апреле
- 10:39"УЗ" запускает поезд Черновцы — Ужгород (ГРАФИК)
- 11:32Карпаты снова засыпало снегом, температура -5°
- 10:53В гидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в марте